Hjorthorn är hårda och långvariga med ett bra tuggmotstånd och bra hållbarhet. De kluvna är dock lite lättare att tugga och hunden kommer snabbare åt märgen i hornet. De är inte kletiga eller illaluktande. Hjorthorn är rika på kalcium och mineraler.
Varje vår tappar hjortarna sina horn efter parningen. De här hornen samlas in i Europas skogar och efter en kvalitetskontroll rengörs de, kapas och klyvs.
Tuggning av hjorthornen skapar en slipeffekt mellan tänderna och hornet vilket gör att plack nöts bort och tänderna hålls rena.
När hornet blivit så litet att din hund kan svälja det så skall du ta bort det.
OBS! Då detta är en naturprodukt så ser bitarna alltid olika ut och avviker ofta från bilderna.
Analytiska beståndsdelar
Råprotein 37%
Råfett 0,1%
Råcellulosa 2%
Råaska 55%
Fukt 9%
Kalcium 21%
Fosfor 8%
Järn 195 mg/kg
Magnesium 5240 mg/kg
Strlk |
Vikt (gr) |
S
|
<51
|
M |
51-80 |
L
|
80-110 |
Ursprung Europa.