Snabba leveranser!
Stort & unikt sortiment!
Funnits sedan 1990!
Riktigt bra priser!
0
Handla hos Häromi!
 
Din varukorg är tom
 Meny
 Kategorier
Välj Kategori

Gör en bra affär
Fyndlåda
Övrigt
Kundservice
Kontakt
Telefon
08-653 13 00

Öppettider telefon
Månd-Torsd 9:00 - 11:30
Fred stängt

info@haromi.se
Villkor
Returer och byten
Kennelrabatt
Nyhetsbrev
Ta del av exklusiva erbjudanden! klarna
 
 
 Zoobranschens riksförbund
 
Powered by
Talex Webshop

Tassvård hund

Tassarna är väldigt viktiga för hundens välbefinnande. Det är därför av största vikt att du är rädd om och tar hand om din hunds tassar. Med hjälp av tassalva, tasspray och tassax kan du hjälpa din hund att hålla tassarna i gott skick och göra vardagen enkel och problemfri.

Inga produkter hittades

Tassarna är väldigt viktiga för hundens välbefinnande. Det är därför av största vikt att du är rädd om och tar hand om din hunds tassar. Med hjälp av tassalva, tasspray och tassax kan du hjälpa din hund att hålla tassarna i gott skick och göra vardagen enkel och problemfri.

Sköt om din hunds tassar

Till det grundläggande underhållet av tassar hör några olika moment. Hur mycket vård en hunds tassar behöver skiljer sig från djur till djur, men genom att vara en uppmärksam husse eller matte kan du förebygga många problem. En viktig del i tassvården är att, under vintern, klippa pälsen mellan hundens trampdynor. Det minskar risken för problem med snö och is och gör dessutom att din hund drar in mindre smuts när ni kommer in från promenader. Pälsen klipps bort med en speciell tassax, som är utformad för att göra det enkelt att klippa just där. Du kan också använda en liten trimmer.

Om din hund har mycket problem med isbildning i tassarna, kan du också använda dig av tasspray. Tasspray fungerar som en impregnering och förhindrar is från att bildas på din hunds tassar. Sprayen används till en början både före och efter promenader, för att efter några dagar bara appliceras en gång om dagen. Räcker det inte med tasspray så ta en riktigt fet salva som Fyra Ess och smörj in den rikligt mellan trampdynorna. Ett annat alternativ, som kan användas för att skydda tassarna, är hundskor. Dessa finns i olika varianter beroende på vilken hundras du har. Utöver att skydda tassarna från is och snö, kan de hjälpa dig att hålla rent inomhus, eftersom de minskar mängden smuts hunden kan dra in.

Ibland blir hundens trampdynor torra. Du kan då använda dig av tassalva hund för att råda bot på problemet. Tassalva är en fet salva, som ofta är antiseptisk och hjälper till att mjuka upp. Det finns dels specifika tassalvor och tassvax, men också hundsalva som fungerar på flera olika problemområden. Tänk bara på att det kan bli fula fettfläckar på golvet. Att ta hand om sin hunds tassar är viktigt för att få en glad och välmående kompis!

Nöjda kunder
Hej
Tack för att jag alltid får så bra service och trevligt bemötande.
Ser att hemsidan redan är uppdaterad.

Kram Ulrika
Uddas HundshopCopyright © 2011 - 2023 Häromi Hundtillbehör AB

Alla priser inklusive moms.
Med reservation för skrivfel och förändringar.