Snabba leveranser!
Stort & unikt sortiment!
Funnits sedan 1990!
Riktigt bra priser!
0
Handla hos Häromi!
 
Din varukorg är tom
 Meny
 Kategorier
Välj Kategori

Gör en bra affär
Fyndlåda
Övrigt
Kundservice
Kontakt
Telefon
08-653 13 00

Öppettider telefon
Månd-Torsd 9:00 - 11:30
Fred stängt

info@haromi.se
Villkor
Returer och byten
Kennelrabatt
Nyhetsbrev
Ta del av exklusiva erbjudanden! klarna
 
 
 Zoobranschens riksförbund
 
Powered by
Talex Webshop

Starmark och andra roliga bollar

Många hundar blir begeistrade över bollar och leker gärna med dem. Att kasta en boll låter hunden få utlopp för jaktleken och att få ta i och springa fort är både roligt och skönt uttröttande. I vårt sortiment finner du både Starmark och andra hundbollar som du kan använda för lek och träning.

Inga produkter hittades

Många hundar blir begeistrade över bollar och leker gärna med dem. Att kasta en boll låter hunden få utlopp för jaktleken och att få ta i och springa fort är både roligt och skönt uttröttande. I vårt sortiment finner du både Starmark och andra hundbollar som du kan använda för lek och träning.

Att leka med hunden stärker relationen och det är dessutom en utmärkt förstärkning vid inlärning och träning. Hunden får ofta upp ett högt tempo och bollar kan därför vara extra bra när du vill få upp farten i olika moment. Vill du simträna hunden kan du köpa en boll som flyter i vatten och låta hunden hämta den. Bollen kan även fungera perfekt vid uppletandeövningar där du kastar ut eller går och gömmer bollen för att sedan låta hunden leta efter den. Ta er gärna till skogen eller annan ojämn terräng där hunden får leta efter bollen så har du gett den både motion, styrka och koordinationsträning samt mental stimulering då den använder nosen för att hitta bollen. Du kommer helt klart ha en nöjd hund när ni landar hemma i soffan igen!

Tänk på att vissa hundar kan utveckla en fixering och bli ”bolltokiga”. Läs av hunden och var observant så att den inte utvecklar stress. Det kan i så fall vara bra att begränsa bollanvändandet till enstaka tillfällen eller träning. Speciellt viktigt är det att varva med annan lek och andra leksaker. Kolla gärna in vårt stora sortiment med hundleksaker att komplettera träningsväskan eller lekkorgen med!

En annan viktig sak att tänka på är att successivt värma upp hunden innan du börjar låta den springa snabba ruscher efter hundbollen. Kalla och stela muskler, leder och senor riskerar annars att utsättas för skaderisker som exempelvis sträckningar eller bristningar. Likaså bör hunden varvas ner efteråt för att inte bli stel och känna obehag när musklerna fått kallna för snabbt.

Sist men inte minst! Välj storlek på bollen så att den inte kan fastna i halsen på hunden och täppa till lufttillförseln. Låt heller inte hunden leka med bollar på egen hand, exempelvis när den är ensam hemma.

Nöjda kunder
Hej
Tack för att jag alltid får så bra service och trevligt bemötande.
Ser att hemsidan redan är uppdaterad.

Kram Ulrika
Uddas HundshopCopyright © 2011 - 2024 Häromi Hundtillbehör AB

Alla priser inklusive moms.
Med reservation för skrivfel och förändringar.