Snabba leveranser!
Stort & unikt sortiment!
Funnits sedan 1990!
Riktigt bra priser!
0
Handla hos Häromi!
 
Din varukorg är tom
 Meny
 Kategorier
Välj Kategori

Gör en bra affär
Fyndlåda
Övrigt
Kundservice
Kontakt
Telefon
08-653 13 00

Öppettider telefon
Månd-Torsd 9:00 - 11:30
Fred stängt

info@haromi.se
Villkor
Returer och byten
Kennelrabatt
Nyhetsbrev
Ta del av exklusiva erbjudanden! klarna
 
 
 Zoobranschens riksförbund
 
Powered by
Talex Webshop

Klövjeväska till hund

Klövjeväska till hunden är ett utmärkt hjälpmedel både vid träning och som praktiskt redskap vid kortare och längre vandringar. Här hos oss finns några olika modeller för att du ska kunna hitta den klövjeväska som passar för din hund och ert ändamål.

Inga produkter hittades

Klövjeväska till hunden är ett utmärkt hjälpmedel både vid träning och som praktiskt redskap vid kortare och längre vandringar. Här hos oss finns några olika modeller för att du ska kunna hitta den klövjeväska som passar för din hund och ert ändamål.

Klövjeväskor för träning och vandring

En klövjeväska kan med fördel användas för att hunden ska få jobba lite mer med kroppen och musklerna på promenaden. Den får extra träning och bygger upp en starkare och mer hållbar kropp. En hund som tränat upp sin förmåga att bära en klövjeväska eller hundryggsäck kan bära upp till 1/3 av sin egen kroppsvikt. Det är dock viktigt att man successivt och i lugn och ro vänjer hunden vid att bära väskan på ryggen och att man inte börjar på för unga hundar. Till att börja med så går man utan någon fyllning alls. Så småningom fyller man facken med lämpligt innehåll, exempelvis vikter, rispåsar eller sandpåsar. Tänk på att öka belastningen gradvis över tid med endast en liten vikthöjning åt gången. Det ska alltid vara lika stor tyngd på båda sidor för att inte snedbelasta hunden. Är ni ute på vandring så kan hunden bära sin egen hundmat och kanske till och med lite vatten i klövjeväskan, förutsatt att den tränat för det.

Utöver de fysiska fördelarna så blir användningen av klövjeväska för hund ett redskap för att ge den mental stimulans. Många hundar upplever bärandet av en hundryggsäck som en uppgift. När hunden känner att den gör nytta och har en uppgift i flocken så blir den även mer nöjd och harmonisk. Det kan vara praktiskt att ha hunden kopplad till ett hundförarbälte så att du själv har händerna fria på vandringen.

Det är viktigt att hunden får en hundryggsäck i rätt storlek. Klövjeväskan får inte hindra frambenens rörelser när hunden går. Samtidigt måste den sitta långt fram på hunden så att den inte belastar ryggen på ett skadligt sätt. Var noggrann när du mäter din hund så att du får rätt storlek!

Här kan du läsa mer om att klövja med hund.

Nöjda kunder
Hej!
TACK! :) Har precis lagt ordern!
Nu håller jag tummarna! :)
Tusen tack igen för superbra service!

Hälsningar
Lena-Maria Blom
Kennel ChinoPata'sCopyright © 2011 - 2023 Häromi Hundtillbehör AB

Alla priser inklusive moms.
Med reservation för skrivfel och förändringar.